Üniversitemizde Uluslararası Öğrenciler Tanışma Toplantısı Düzenlendi
16 Kasım 2022 | 10:43

Rektörlüğümüzün katkılarıyla TÖMER tarafından Uluslararası Öğrenciler Tanışma Toplantısı düzenlendi. Bangladeşten, Venezuella’ya kadar 43 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğu toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur,  Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Öğr. Gör. Dr. Tarık Demir, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Raşit Yıldırım, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Ayaz, TÖMER öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Tanışma etkinliği Prof. Dr. Nezir Temur’un konuşmasıyla başladı. TÖMER’in 1994 yılından bu yana faaliyetlerine devam ettiğini belirten Prof. Dr. Nezir Temur, “Birincil amacı ülkemize gelen uluslararası öğrencileri Türk kültürü ile tanıştırarak kültürlerarası bir köprü vazifesi gören merkezimiz, dil öğretiminin yanı sıra yayın faaliyetleri de yürüterek Türk dili ve kültürüne olan asli vazifesini yerine getirmektedir. Bu faaliyetler çağın gerektirdiği bilimsel yöntem ve yaklaşımlara uygun bir şekilde yürütülmektedir. Alanında birçok yeniliğe imza atan merkezimiz bu anlayışla çalışmalarına devam edecektir” dedi.

Merkezin 1998 yılından bu yana dil öğrencilerine hizmet verdiğini ifade eden Prof. Dr. Nezir Temur, “Merkezimiz bugüne kadar 10 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yapmıştır. Ürettiği 30’a yakın farklı dil öğretim materyaliyle 70’den fazla kuruma destek veren merkezimiz 2017’den bugüne kadar 150 bin adet ders materyalini ücreti mukabilinde çeşitli kurum ve kuruluşlara ulaştırmıştır. Uluslararası farklı kurum ve kuruluşlarla yaptığı anlaşmalar çerçevesinde 15 bine yakın kişiye seviye tespit sınavı yapmıştır. Yine alanındaki tecrübeyi paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiği eğiticilerin eğitimi programıyla bine yakın öğreticiye sertifika vermiştir” diye konuştu.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, öğrencilere hitaben “Türkçeyi bayağı ilerletmişsiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Bu Türkiye’nin en büyük, uluslararası düzeyde de marka üniversitelerinden birinde bulunmanın sizler için çok önemli bir şans olduğunu ve önümüzdeki senelerde de bu şansı çok iyi değerlendirerek çok iyi yetişmiş elemanlar olarak ülkelerinize döneceğinize inancım tamdır” dedi.

Gazi TÖMER’in Türkiye’deki en başarılı dil öğrenim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Sait Yusuf, öğrencilere konuşulanları rahat anlayıp anlamadıklarını sorarak “Gazi TÖMER’de dil öğreniyorsanız başka mazeretiniz yok” ifadesini kullandı.

Sözlerine İstanbul'da İstiklal  Caddesi'ndeki menfur terör hadisesi sebebiyle şehit olan vatandaşlarımıza rahmet ve yaralılara şifalar dileyerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise “Türkiye’ye ve dünyaya kıymet katmak için 1926 yılından bugüne var gücüyle çalışan Üniversitemiz Türkiye’nin lider eğitim kurumların olmakla birlikte dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencileri ile de kıymet kazanan ve dünyaya kıymet katan bir kurum olmaya devam etmektedir. Bugün bir araya gelmemizin sebebi Asya’dan Avrupa’ya;  Afrika’dan Amerika’ya kadar kıtaları, iklimleri aşarak gelen siz kıymetli uluslararası öğrencilerimizsiniz. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Gazi TÖMER’i öğretim değil öğrenim merkezi olarak tanımladıklarını anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, bu tanımlamanın öğrenciye verilen değerden, öğrenen merkezli çağdaş eğitim anlayışından geldiğini dile getirdi.

“Dillerinden kültürlerinden güzel örneklerle gelip kadim Türk dilinin ve kültürünün en güzel örnekleri ile bezenen öğrencilerimizin attığı her adım kamu diplomasisi noktasında da önem arz etmektedir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, eğitim ve kültür diplomasi faaliyeti olan Türkiye Burslarının eğitim hareketliliğinden pay alan ülkeler arasında ilk 10’a girmemiz noktasında çok kıymetli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle bitirdi: “Sevgili öğrenciler, buradan heybeleriniz dolu dolu dünyanın dört bir yanına yelken açacaksınız. Gittiğiniz her yerde kendi dilinizin ve kültürünüzün yanı sıra Türk dili ve kültürünün, Türkiye’nin de gönüllü elçileri olacağınızı biliyoruz. O gün gelene kadar soframızda, heybemizde ne varsa sizlerle paylaşmak için buradayız. Ve ne zaman ardınıza dönüp baksanız Gazi Üniversitesi olarak, Türkiye olarak biz orada olacağız.”

TÖMER öğrencileri Tanzanyalı Pius Laurian, Özbekistanlı Bekhruz Asadullayev, Afganistanlı Sümeyye Binava da yaptıkları konuşmada Türkiye’de ve Gazi TÖMER’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sait Yusuf öğrencilere hediye takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın öğrencilerle sohbet ettiği program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

-1-1-1-1-1-1-1

 

background image