Köklerimizin İzinde-14: Ziya Gökalp
15 Şubat 2022 | 12:10

Üniversitemiz Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen “Köklerimizin İzinde-14: Ziya Gökalp” konulu konferans çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sağlam, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Oturum yönlendiriciliğini Öğr. Gör. Mehmet Er’in yaptığı konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç’un açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Bekir Buluç konuşmasında, Üniversitemizin davetine icabet ederek derin bilgi ve engin deneyimlerini paylaşan Prof. Dr. Serdar Sağlam’a teşekkür etti. Prof. Dr. Bekir Buluç, bugün on dördüncüsü düzenlenen “Köklerimizin İzinde” konferanslar serisinin davetli konuşmacısı Prof. Dr. Serdar Sağlam’ın, millî edebiyatımızın ve sosyolojinin önemli isimlerinden olan Ziya Gökalp hakkında önemli bilgiler aktaracağını belirtti.

Prof. Dr. Serdar Sağlam konuşmasına, programı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek başladı. Ziya Gökalp’in hayatı ve yaşamış olduğu dönemin şartları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Serdar Sağlam, bu koşulların Gökalp’in düşünce yapısının temellerini oluşturduğunu vurguladı. Prof. Dr. Serdar Sağlam, Ziya Gökalp’in yapmış olduğu dergi ve gazete çalışmalarından bahsederek eserleri üzerine genel bilgiler verdi. Düşünce ve edebiyat anlayışıyla Ziya Gökalp’i etkileyen düşünürlere de değinen Prof. Dr. Sağlam, “Ziya Gökalp, millet kavramını farklı bir yerde tutar. Yaşamının ilerleyen yıllarında verdiği eserlerinde bunu görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Gazi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, vermiş olduğu kıymetli bilgiler için Prof. Dr. Serdar Sağlam’a teşekkür etti ve “Ziya Gökalp’i bütün yönleriyle bu kadar kısa bir zamanda anlatmak mümkün değil. Üniversitem ve Merkezimiz adına sizlere şükranlarımızı sunuyorum” diye ifade etti.

Konferans, soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Üniversitemizde "Köklerimizin İzinde-14: Ziya Gökalp” Konulu Konferans Düzenlendi-1Üniversitemizde "Köklerimizin İzinde-14: Ziya Gökalp” Konulu Konferans Düzenlendi-1Üniversitemizde "Köklerimizin İzinde-14: Ziya Gökalp” Konulu Konferans Düzenlendi-1

 

background image