TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı

Program Adı

Bilgisayar Programcılığı

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

2 yıllık önlisans programı olup, Bilgisayar programlama uygulamaları ile diğer mesleki dersleri içermektedir. Dünyada sanayileşme her geçen gün artmakta ve gelişmektedir. Bilgisayar teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bilgi ekonomisine geçişle birlikte bilgisayar alanında çeşitli kariyer geliştirme olanakları ortaya çıkmıştır. Ülkemizde bütün sektörlerde bilgi işlem elemanı talebi yüksektir ve giderek artmaktadır. Bilgisayar teknolojilerindeki hızlı gelişme, sektörde çalışanların ve sektöre yeni girecek olanların, bu yeni gelişmeler ve teknolojiler konusunda sürekli olarak geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Firmalar ticaretlerini elektronik platformlara taşırken ve çalışmalarını bu yöntemlerle sürdürürken nitelikli bilgi teknolojisi elemanlarına gereksinim duymaktadır. Bu bağlamda bilişim sektörünün yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla YÖK’e bağlı Meslek Yüksek Okullarında kullanılan ve İKMEP (İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi) kapsamında hazırlanarak pilot Meslek Yüksek Okullarında uygulanan mevcut programlar ve sektörün görüşleri değerlendirilerek, Meslek Yüksekokulumuzda kullanılmak üzere Bilgisayar Programcılığı Programı eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, Aydın Mahallesi, Aydın Küme Evleri, 1.Cadde,  No: 79/A Kahramankazan / ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemesi yoktur.

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Uygulamalı derslerimiz yüksekokulumuz bünyesindeki bilgisayar laboratuvarlarında yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında ihtiyaç duydukları malzemeler okulumuz imkânları ile karşılanmaktadır.

 

Staj Koşulları

Bu program öğrencileri Gazi Üniversitesi Staj-İşyeri Eğitimi Yönergesi kapsamında gerçekleştirilen zorunlu yaz stajına tabidirler.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=38&curSunit=380101515