Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Program Adı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

Bu programda Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi birimlerinde kullanılan cihazların işleyişi ve hastadan istenilen ilgili tetkik için gerekli hazırlıklarının yapılması ve görüntüsünün alınması konularında teknik eleman yetiştirilmek amacı ile sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek mesleki yeterlilik kazanmalarına yönelik teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gölbaşı yerleşkesi Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Üniversitemize ait Gölbaşı Kampüsümüzde yer alan Yüksekokulumuz kendine ait iki binada eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Adres: Gazi Üniversitesi, Gölbaşı Kampüsü, No: 10/10, 06830-ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Çalışan personel hizmet sunumu esnasında radyasyondan korunmak için kurşun önlük giymekle yükümlüdür. Gerektiği takdirde boyunluk, gözlük gibi radyasyondan koruyucu ekipmanları ilaveten kullanır

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Tıbbi görüntüleme öğrencilerinin hastane ya da tıbbı görüntüleme merkezlerinde uygulama yaparak çekim detaylarını öğrenmeleri gerekmektedir. Uygulama dışında derslerde herhangi başka bir materyale ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

Staj Koşulları

Staj, yaz stajıdır. Birinci sınıf öğrencilerinin, eğitim-öğretim yılının bahar döneminde otuz (30) iş günü süre ile yaptıkları stajdır. Öğrenciler, ders kayıt döneminde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminden Yaz Stajı dersini seçerek gerekli formları doldurup staj başvurusunda bulunurlar.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışma

Öğrencilerin sorunları önceden görmek ve önlemek, potansiyellerini keşfetmek ve zenginleştirmek ve sorunlarla başa çıkmak için gerekli becerileri geliştirebilmeleri için programımızdaki tüm öğrencilerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti sağlanır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız: https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=24&curSunit=240202547