Duyurular

Gazi Üniversitesi TÖMER 2018–2019 eğitim-öğretim yılı Türkçe kurs kayıtları başlamıştır.

Kayıt için gerekli belgeler:

1- Pasaport

2- 4 adet vesikalık fotoğraf.

*Ülkemize turist vizesi ile giriş yapanların TÖMER’e Türkçe kurs kaydı için artık öğrenim vizesi talep edilmemektedir.

*Öğrenim vizesini kendi istekleriyle almak isteyen öğrenciler Gazi Üniversitesi TÖMER’den ACCEPTANCE (Kabul Belgesi) aldıktan sonra ülkelerindeki Türk Büyükelçiliklerine başvurarak “ÖĞRENİM VİZESİ” alabilmektedir.

Gazi Üniversitesi TÖMER’de yıllık Türkçe kurs ücreti

*Türkçeyi hiç bilmeyenler için “Temel Düzey”den başlayanlara (950 ders saati karşılığı) kurs ücreti  = 3.000 $

*Türkçeyi orta düzeyde bilenler için  “Orta Düzey”den başlayanlara (600 ders saati karşılığı) kurs ücreti = 1.895 $’dır.

—Türkiye Türkçesini hiç bilmeyenler için  “Temel Düzey (A1 ve A2)”  kuru;

—Türkiye Türkçesini orta düzeyde bilenler için  “Orta Düzey (B1 ve B2)”  kuru;

—Türkiye Türkçesini ileri (iyi) düzeyde bilenler için  “İleri Düzey  (C1)” kurlarında toplam Türkçe kurs süresi “Temel Düzey”den başlayanlara 950 saat, “Orta Düzey”den başlayanlara 600 saat olarak verilecektir.

İNDİRİMLER

*Türkiye’deki yabancı büyükelçilik ve konsolosluk mensupları ile onların eş ve çocuklarına,

*Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklardan kendi imkânları ile gelenlere,

*Yurt dışında Türkoloji çalışmaları yapılan üniversite, akademi enstitü vs.’den gelenlere,

*Türk vatandaşı olan ve Türklerle evli olan yabancı uyruklulara % 30 oranında indirim yapılacaktır.

İndirim tutarları

* İndirimden faydalanıp “Temel Düzey”den başlayanlara 900 $,

* İndirimden faydalanıp “Orta Düzey”den başlayanlara 568 $ tutarında indirim yapılacaktır.

*Türkçeyi hiç bilmeyenler için “Temel Düzey”den başlayanlara (950 ders saati karşılığı) indirimli kurs ücreti  = 2.100 $’dır.

*Türkçeyi orta düzeyde bilenler için  “Orta Düzey”den başlayanlara (600 ders saati karşılığı) indirimli kurs ücreti = 1.330 $’dır.