Afganistan'a İkinci TÖMER Açıldı
14 Kasım 2019 | 11:03

Üniversitemiz ile Afganistan’da faaliyet gösteren Muhtar Okulları arasında geçtiğimiz yıllarda yapılan protokol neticesinde Gazi Üniversitesi TÖMER’in desteğiyle ilk "Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi" Mezarışerif şehrinde açılmıştı. 12.11.2019 tarihinde ise Afganistan’ın başkenti olan Kabil’e de ikinci merkezimiz açıldı. Resmî açılış törenimize Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Mehmet Kiraz, Muhtar Koleji Müdürü ve Dış İlişkiler Sorumlusu Enis Aksüt ve diğer davetliler katıldı. Merkezimizin Türkçe öğretimi alanında başarılı çalışmalar yapmasını dileriz.